Itt megtalálsz

nori@anyacsavarog.hu

legfrissebb kommentek

  • Zsuzsi11: mi is visszatértünk a vakációról. megcsodáltam az új oldalt, szuper, csak induljon már, induljon m... (2012.07.11. 08:19) mini vakáció
  • Lilimutti: Jó pancsolást és pihenést! Üdv innen a 30 fokos panelből! :)) (2012.07.03. 15:42) mini vakáció
  • úszóanyu: A reggeli kávét én is egész nap iszom, feltéve, ha megtalálom hova tettem le. :-) (2012.07.02. 00:23) napirend a lelke mindennek
  • úszóanyu: Minden úszópelusból kifolyik a kakk...Résen kell lenni. És ne ámítsd magad, hogy nem ovispisiben ü... (2012.07.02. 00:17) Hajós Alfréd, köszönöm neked a Sportuszodát, de nagyon!
  • Zsuzsi11: hát fordulatot tényleg nem tud, de mikor múltkor B. megállította az 1órás mosást 34 percnél, akkor... (2012.06.29. 14:37) napirend a lelke mindennek
  • Utolsó 20

Az úgy volt, hogy most más anyja csavargott volna, szigorúan gyerekmentesen. A nagy kék közösségi oldal zárt kerületi csoportjában tegnap belekiáltott az éterbe ezügyben. Ami miatt ez az esemény bejegyzést ér az az, hogy ma reggelig vadidegenek voltunk. Soha nem találkoztunk korábban.

Reggel megérkezett a Szőke Kisfiú (továbbiakban Sz.K.), hatalmas kék szemekkel, majd anyukája balra el. A fiúk pillanatok alatt hatalmas kuplerájt csináltak nagyon jól elszórakoztak, később a játszótérre is lementünk. Kölcsöngyerek a kocsijában, Milos a hátamon. Később anya megérkezett, parkozhattunk volna még, de az idő nem engedte, így mindenki ment a saját dolgára.

A délelőttröl azért csak ennyit, mert nem ez a lényeg. Hanem az, hogy az élet ilyen egyszerű is lehetne. Itt van ez az anyuka, lány, nő. Nem akart sokat, csak két lemondott időpont után eljutni a pedikűröshöz. Úgy alakult, hogy senki nem tudott Sz.K.-ra vigyázni. Ahelyett, hogy lemondta volna ismét és borzalmas hangulatban tölti az egész napot, leleményesen megoldotta. Nem hívott bébiszittert, hanem megkérdezte kerületünk azon szegletét, amit az itt lakók egyébként is Falunak hívnak, hogy valaki kilakkozná-e a lábkörmeit. Ja, nem. Hogy lepasszolhatná-e Sz.K.-t 1-2 órára. Utánam még ketten jelentkeztek (na jó, az egyik egy bébiszitter lányka, nyilván nem puszira gondolta).

Ő elég bátor/laza/felelőtlen/nyitott (helyes válasz aláhúzandó) volt, hogy egy idegen anyára bízza a fiát. Bár az ad hoc szerzett bébisintér ugyanúgy vadidegen lett volna, de legalább sokba kerül. Itt kérdezném meg, miért gondoljuk, hogy ami sokba kerül az feltétlen jobb is? :-). Én pedig ugyancsak elég bátor/laza/felelőtlen/nyitott voltam, hogy elvállaljam.

Mi van, ha eltűnök a gyerekkel? És ha kiveszem az egyik veséjét? És ha a velem töltött időben leesik, eltöri, megüti? És ha az anya soha többet nem jön érte (hogy ne csak azért izguljunk, a bébiszityópótlék elrabolja-e :-)?

Ha minden szörnyűséget megnézek az esti Rémhíradóban, gondolhatom, hogy a világ egy szar hely. Bezárkózhatok a lakásba, mert ott nem jön mutogatós, erőszaktevő, zsebes, részeg, gyorshajtó. De miért ne éljünk bátrabban? Főleg amig nincs személyes rossz tapasztalatunk?

Ő eljutott a pedikűröshöz, nekem jólesett, hogy tudtam neki segíteni. Mostantól biztosan fogunk együtt játszóterezni, sőt talán még kölcsöngyerek projektek is lesznek, ha szükséges. Szóval azt hiszem ezen a main mindenki nyert.

Még mindig úgy gondoljátok, hogy nincs értelme a drótanyákból offline közösséget szervezni? Látom ám, hogy olvastok, néztek, figyeltek, visszatértek időnként. Hát szóljatok hozzám.

Terveztem egy honlapot ennek az egésznek, programokkal, lehetőségekkel, szívességbankkal. Még nincs beélesítve. Rajtatok, rajtunk múlik, hogy mi lesz a sorsa :-)

felix1.jpgfelix2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyacsavarog.blog.hu/api/trackback/id/tr844585374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása